Islandhopping

Vi har hittat en ATM nu som funkar! Eller iallafall för en av oss ... Bara Fannys kort som funkar (kors i taket då det har varit problem med VISA kort, vilket Fanny har, i hela Filippinerna). På dagens schema stod i vilket fall islandhopping, ända sedan vi kom hit har folk rekommenderat islandhopping. Finns flera olika turer men vi tog tur A som dom flesta tar. Vi började med att besöka en strand där vi bland annat gungade på stranden och badade lite. Sedan åkte vi vidare till secret lagoon. Man gick in i en grotta och där i var det ungefär som en gömd pool, väldigt coolt. Vid den här tiden hade solen hunnit visa sig några gånger men vid detta stopp börjar det ÖSregna! Det var ändå rätt charmigt att bada när regnet bara öste ner. Trots ösregn körde båten vidare till nästa ställe vilket var snorkling! Vid det här laget var havet som en jacuzzi och värmde när regnet forsade ner. Vi var inte överdrivet imponerade av snorklingen utan underhöll oss mest med att hoppa från båten och se vem som kunde simma ända ner till botten, men rätt som det är simmar en sköldpadda förbi i världens fart, när man minst anar det ... 

Regnet hade nu börjat avta och vi åt en lunch på båten som bestod av olika skaldjur, fisk, kyckling, grönsaker, frukt och självklart ris. Ris äter Filippiner till varenda mål om dagen. Efter en god lunch åkte vi vidare till något som kallas big lagoon, påminner mycket om ha long bay i Vietnam. Klippor i vattnet och korallrev som når nästan upp till ytan. Här hoppade vi i vattnet och snorklade, det var ganska svårt att snorkla dock då korallreven var så pass högt upp. Man vill inte skada sig själv eller korallerna. Vi fick även sitta på taket av båten medan vi njöt av utsikten. Vattnet var väldigt klart så man kunde tydligt se botten. Efter besöket på big lagoon väntade small lagoon, sista stoppet för dagen. Här kunde dock inte båten åka då den låg mellan massa klippor. Man kunde hyra kajak om man ville (vilket dom flesta gjorde) men vi trotsade varningar om "terrotorial fish" (fiskar som bits om man kommer för nära deras terrotorium) och valde att simma och snorkla in i området. Man kom in genom små öppningarna i klipporna och då visade sig ett stort vattenområde omgivet av klippor, lite mystiskt var det. Kan ärligt säga att det var lite läskigt att se under vattnet då vi såg ganska många maneter och även en orm som måste var upp emot 5 meter. 

Efter simrundan återvände vi till båten där vi blev bjudna på öl och chips. Gänget vi gjorde turen med var dom flesta från Filippinerna. Som vi nämnt tidigare är de väldigt generösa och delar med sig av allt. Trots dåligt väder hade vi väldigt kul! 

Efter touren återvände vi till rummet en sväng för att duscha och byta om. Sedan väntade middag och Rom/Cola. Japp, vi skulle nämligen testa på den enda baren som finns i el nido. Först gick vi till ett annat hostel där vi spelade lite drickspel med ett gäng nya människor och några som vi tidigare träffat på Boracay. När klockan började visa 12 rullade vi till Pukka bar som den kallades. Där spelades mest reggaemusik och var en blandning av turister och locals. Vi hade kul och dansade ända fram till småtimmarna. 



Vår tourguide bestämde sig för att ta en selfie när han skulle fota oss :)
Hittade en gunga på första stoppet! 

Likt Ha long Bay ... 
Secret lagoon några minuter innan ösregnet kom!
Lunch paus 
Big Lagoon 
Där kan man sitta! 
Låg på taket på båten och njöt av utsikten!
Big Lagoon! 


Bada i det blåa vattnet hann vi med, här i big lagoon.

Kvällen avslutades med vänner, öl och dans.