Koh Tao

Vi förväntade oss vita sandstränder och soliga dagar, sedan insåg vi att vi kommit hit under en monsunperiod vilket innebär att det är högvatten och skyfall lite då och då. 
Andra dagen fick Sarah och Rebecka för sig att upptäcka ön, men när de fick höra taxipriset så kom den spontana idéen att hyra en moppe (billigare). Detta var inte en av de bästa idéerna då ingen av dem suttit på en moppe tidigare, utfallet blev då en krock efter ca 50 meter. Men som tur var så tog bara moppen skada. Efter krocken blev Rebecka varm i kläderna och resten av åkturen gick utan olyckor! (Therese med vana var det inga problem för och Fanny satt tryggt bakom, till skillnad från Sarah som var i chocktillstånd.) Vi hittade dock ingen paradis strand pga högvattnet. 

Tredje dagen blev en spadag med ett besök till frisörsalongen för Therese och Sarah därefter ett välbehövligt massage besök där de rättade till våra ryggar för endast 300 baht! (75kr)

På kvällen så påbörjade Sarah, Therese och Fanny sin utbildning till ett dykcertifikat. En tuff comeback till skolbänken enligt Sarah. Rebecka har redan certifikatet så hon satsar på en refreshing dagen efter.

Dag fyra här på koh Tao fick nybörjarna dyka i poolen med tuber för första gången. Häftig upplevelse att andas under vattnet! Det skedde dock lite mindre motgångar, som till exempel att Fannys regulator gick sönder när vi satt nere på 3 meter, men allt löste sig tillslut! 

Rebecka fick en privat instruktör och tog sig igenom refreshing course med skinande resultat! Nu väntar hajarna på oss alla fyra!!