Veckouppdatering NZ

Efter ännu en fortkörningsbot kom vi fram till Queenstown på söndagkväll. Där parkerade vi vid en camping plats mitt ute i ingenstans. Stället låg precis vid en stor flod och omringades av höga berg och det var verkligen vackert. Perfekt ställe att bo på med sin käraste!

I måndags bokade vi skydive & bungy jump samt åkte till Wanaka, 1h från Queenstown, över dagen. På vägen dit hoppade killarna från en 12m hög cliff jumping, det var dock inget som lockade oss då det endast var 10 grader i vattnet. Däremot sägs det vara 99,9 procent rent vatten där, så man kan dricka det! Stället hette "Little Thailand". I Wanaka åt vi middag och satt vid sjön och spelade kort. En mysig dag helt enkelt!

I tisdags skulle vi ha hoppat fallskärm men pga. det dåliga vädret (Läs: det var påväg något som skycentret kallade "storm", men som inte blåste mer än vanligt, så det blev inställt precis när det var vår tur). Vår vanliga tur då men det kanske numera sker pga. en krossad spegel som Rebecka lyckats tappa under den snabba duschen i lördags... Vi botade ångesten med några öl, som blev fler, på stan och som sedan slutade med en utgång. 

I onsdags var det dags för bungy jump. Såklart hoppade vi den högsta i NZ - Nevis 134m. Tror inte vi har varit så nervösa, någon av oss, tidigare. Vi sprang på toa minst 5 gånger/timme... När vi väl var uppe på toppen lugnade oron sig dock lite men det sista vi såg innan vi skulle hoppa var en man som blev medvetslös under hoppet.. Och där kom oron tillbaka! Känslan av att hoppa är svår att beskriva. Första tanken, när man stod på kanten av gondolen, var väl att man blev svindelfärdig men killarna, som tog hand om oss, skötte detta snyggt och snabbt så vi inte hann tänka allt för mycket och ångra oss. De räknade ner "3,2,1 BUNGY" och då var det bara att köra!! Väntar man kan det nämligen bli svårare att hoppa, så båda körde på direkten. I 8 sekunder flög man sedan ner med riktning mot en flod. En riktigt häftig känsla, man trodde nästan att man kunde flyga! Att ta sig upp var den svåraste delen, enligt Rebecka. Man skulle dra i ett rep till vänster för att lossa fötterna men Rebeckas fötter satt ordentligt fast i linan så det blev en halv minuts kamp att få loss dem för henne, därav mycket garv ifrån bungy ledarnas sida. Detta kom till bevis för Rebecka då hon såg hur roligt det såg ut, när hon hängde där uppe, senare på video. 

I torsdags var tanken att vi skulle skydivea igen men eftersom vädret återigen inte var på vår sida blev det en Mountain bike tur i regnet istället. Fanny höll takt med killarna medan Rebecka var något försiktigare och kämpade sig sakta ner för de blöta bergen. På vägen tillbaka tog vi "The main road" medan killarna åkte samma skitiga väg tillbaka. Var vi fick höra när de kom tillbaka var att alla förutom en hade crashat. En dusch och en fergburger senare stod vi på benen, mer eller mindre, igen och inatt bär det iväg mot Milford sound! 

Camping spot
Wanaka 
Nevis bungy jump 




Fergburger