Senaste dagarna

Dagarna har sprungit iväg här i Cairns, jobbsök har varvats med doktorbesök och fika (vi har hittat ett svenskt café!!!). 

De första dagarna gick det segt, vi lämnade cv och gick in på varje turistbyrå där hjälp med jobb utannonserades. Dock har ingen nappat, farmjobb finns det väldigt få av för tillfället vilket alla även har konstaterat. Vi har försökt att lämna ut cv till diverse caféer men ofta söker de folk med baristautbildning. Nu känns det som vi har gjort allt möjligt som går, delat ut cv, svarat på annonser, gått på föreläsningar, skrivit upp oss på jobblistor ja allt man kan tänka sig. Men vi är inga tjejer som gillar att gå runt och vänta så vi bestämde oss för att helt enkelt fråga på vårt hostel om vi kunde jobba för gratis boende för att spara in den utgiften vilket vi kunde! Så idag var första dagen, det är två timmar arbete som housekeeping. I princip bäddade vi alla sängar som använts av de som checkat ut och städade även köket. Mitt i allt säger managern att han vill att vi ska börja jobba i receptionen imorgon så det blir spännande! Dock måste vi jobba olika timmar vilket är tråkigt men inte så mycket man kan göra ... Som sagt har vi även hunnit fika på ett svenskt café här, där har de alla möjliga svenska delikatesser och maträtter. Vi tog båda våfflor till lunch sedan tog Fanny en kladdkaka och Bex en prinsesstårta. Dock var efterrätten en besvikelse och inte alls som i Sverige så vi köpte till en "Gott och blandat" saltlakrits så var allt frid och fröjd igen. 

Besök hos doktorn har vi även hunnit med! Fanny har gått runt med röda utslag/blåsor på käkbenet/halsen men envis har hon vägrat gått till doktorn i mer än en månad. Då det har spridit sig och nu gjorde så ont att hon inte kunde röra det var det dags för doktorn. Han konstaterade direkt att det var svinkoppor utan att Fanny behövde säga något. Det blir alltså en antibiotikakur för Fanny nu i en vecka så hoppas på förbättring! (Ingen alkohol ;;;;)

Våfflor !!! <33

Vi har även limiterat våra snygga affisch blad också :))) ...